Labels

Sunday, September 29, 2013

Saya nak beli emas Public Gold..apa perlu saya buat?
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Mungkin ada teman-teman sudah tahu kebaikan membeli emas fizikal sebagai salah satu cara menyimpan, akan bertanya soalan ini..macam mana nak beli produk Public Gold. Saya pun mempunyai soalan yang sama setelah membaca tentang kebaikan simpanan dalam bentuk emas fizikal. Bila saya google, memang banyak syarikat yang menawarkan perkhidmatan yang serupa. Kita kena tahu memilih agar kita tidak tertipu atau rugi. Setelah mebuat bacaan dari web www.publicgoldsarawak.com, saya telah mengambil keputusan untuk membeli produk dari Publicgolg Sdn. Bhd . Ada beberapa sebab kenapa saya memilih produk dari syarikat ini, antaranya :
1.mempunyai cawangan di kebanyakkan negei.

2.harga emasnya berubah setiap 20 minit dan mengikut harga dunia.

3.kita sebagai pelanggan boleh membeli emas jika kita rasa harga adalah rendah dan boleh menjual walaupun  harga emas tinggi, keputusan ditangan kita.

4.jika harga turun, kita boleh lock harga pada bila-bila masa walaupun di tengah malam ( jika kita dealer) , jika anda adalah pelanggan biasa, anda boleh hubungi saya 013-817 4166, sudah pasti saya akan melayan anda hehe...

5. Ketulenan emas terjamin kerana anda boleh memeriksa ketulenan emas di Public Gold Sdn.Bhd.

Dan banyak lagilah kelebihan produk Public Gold Sdn. Bhd

Ok , menjawab soalan tadi, kalau kita nak beli emas,ada beberapa perkara perlu dibuat:

1. Buat pemerhatian harga emas dalam seminggu, tapi kalau nak mudah, boleh WhatsApp atau sms saya untuk minta pandangan. Macam mana nak tengok harga mana nak ditengok kalau kita nak membeli emas?
Tengok dibawah...


Kalau kita nak beli, perhati harga PGSELL. Ha..ada yang agak kelirukan dengan term ini. Saya pun serupa juga, Mula-mula dulu  pun, saya  agak keliru dengan term PGSELL. Untuk senang nak ingat PGSELL ialah harga PG menjual. Contohnya, kalau kita nak beli 1 Dinar, harga kita beli adalah RM801.00. Kalau anda duduk di semenanjung, anda tidak perlu membayar kos pengangkutan untuk produk dinar. Kalau untuk pelanggan di Sabah dan Sarawak anda perlu membayar kos pengangkutan. Untuk 1 dinar, kos pengangkutan adalah RM10.00.

Jika anda hendak menjual pula, anda perlu tengok harga PGBUY iaitu harga Public Gold membeli. Jika kita nak jual, pastikan harga PGBUY kita dulu lebih dari harga PGSELL. Kalau harga PGBUY lebih tinggi,maknanya perbezaan harga adalah keuntungan kita.

Harga emas berubah setiap 20 minit, klik di sini...

No comments:

Post a Comment